Een van de oudste pakhuizen aan de haven van Gouda, wordt getransformeerd tot een woning. Het gebouw was aanzienlijk verzakt en als startpunt is de volledige houten draagconstructie hersteld. Eiken houten balken zijn recht gelegd, hersteld. Verrotte balken zijn vervangen.

Van dit beeldbepalend gemeentelijk monument zijn de gevels volledig gehandhaafd in is er voor gekozen om de kozijnen zo veel mogelijk in de sponningen van de voormalige luiken weg te werken. Om ondanks de kleine ramen toch voldoende daglicht binnen te halen is er voorgekomen om een loft-woning te ontwerpen waarbij in de grote vrije ruimte zwevende blokken zijn aangebracht om waarin de meer intiemere functies zijn gepositioneerd. Deze functies zijn gedraaid ten opzichte van de rechthoekige hoofdconstructie om een onderscheid te krijgen tussen het historische, monumentale dat al aanwezig was, en de nieuwe functies die worden toegevoegd.

Het trappenhuis en de lift zijn een zeer slanke staalconstructie met relingen en vloeren die volledig van glas zijn gemaakt om het daglicht zo diep mogelijk binnen te krijgen en de transparantie en ruimtelijkheid van het pand zo krachtig mogelijk terug te zien.