werkvoorbereiding

Werkvoorbereiding.

De werkvoorbereiding start na de fase van vergunningverlening. De omgevingsvergunning is verleend en er mag gebouwd worden. Om het bouwproces in de hand te houden is het belangrijk om goede afspraken te maken met aannemer, installateurs en toeleveranciers. De precieze maatvoering van alle onderdelen, maar ook de kwaliteit van de materialen, en wat de uit te voeren werkzaamheden zijn moet duidelijk zijn. Welke installaties worden gebruikt? Hoeveel stopcontacten worden er geplaatst in een ruimte?

Technische omschrijving en bestek.

Sk33, verzorgt werktekeningen, installatietekeningen, technische details en detailleringen ten behoeve van welstand en monumentenzorg en calculatie. Daarnaast wordt er een technische prestatieomschrijving opgesteld. Het geheel van bestektekst, tekenwerk en overige documenten vormen samen de degelijke contractstukken voor uw project. Deze stukken zijn noodzakelijk voor een heldere overeenkomst en afspraken met uw aannemer, installateurs of leveranciers over wat de kwaliteit van te de leveren werkzaamheden en materialen is.

Aanbesteding.

Sk33 kan de aanbesteding verzorgen, waarbij meerdere aannemers een prijs kunnen voorstellen en u de meest gunstige kunt kiezen. Of we werken in een bouwteam, waarbij juistin een vroeg stadium één aannemer wordt gezocht, om zijn eigen expertise in te brengen en waarbij al tijdens het definitief ontwerp zeer uitgebreide begroting wordt opgesteld om op deze wijze nauw controle te kunnen hebben over de kosten.

Een goede omschrijving van de uit te voeren werkzaamheden en duidelijke tekeningen zijn belangrijk. Ze zorgen ervoor dat iedereen weet waar hij aan toe is. Niemand komt voor verrassingen te staan. Voordat de bouw start is er inzicht in hoe lang de bouw gaat duren en wat het gaat kosten.